Klassieke Banana Split met Warme Banaan en Chocoladesaus

Klassieke Banana Split met Warme Banaan en Chocoladesaus

Klassieke Banana Split met Warme Banaan en Chocoladesaus

Een klassieke, heerlijke banana split met warme banaan, vanille-ijs en een rijke chocoladesaus, ideaal voor een zomerse traktatie!
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 1 reep chocolade geraspt
  • 20 g boter
  • 8 bolletjes vanille-ijs
  • 1 flesje chocoladesaus

Instructies

  • Zet 4 langwerpige schaaltjes klaar.
  • Schil de bananen en rasp de chocolade boven een kom met een grove rasp.
  • Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur en leg de bananen erin.
  • Bak de bananen 5 minuten, draai ze voorzichtig rond zodat ze zacht worden, maar heel blijven.
  • Leg de gebakken bananen in de schaaltjes en schep aan beide zijden van elke banaan een bolletje vanille-ijs.
  • Schenk wat chocoladesaus over elke banana split en strooi de geraspte chocolade eroverheen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een glas Moscato d'Asti past goed bij dit zoete dessert.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / IJs
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch