Klassieke Banana Split met Warme Banaan en Chocoladesaus
Een klassieke, heerlijke banana split met warme banaan, vanille-ijs en een rijke chocoladesaus, ideaal voor een zomerse traktatie!
Equipment
- grove rasp
- 4 langwerpige schaaltjes
Ingrediënten
- 4 bananen
- 1 reep chocolade geraspt
- 20 g boter
- 8 bolletjes vanille-ijs
- 1 flesje chocoladesaus
Instructies
- Zet 4 langwerpige schaaltjes klaar.
- Schil de bananen en rasp de chocolade boven een kom met een grove rasp.
- Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur en leg de bananen erin.
- Bak de bananen 5 minuten, draai ze voorzichtig rond zodat ze zacht worden, maar heel blijven.
- Leg de gebakken bananen in de schaaltjes en schep aan beide zijden van elke banaan een bolletje vanille-ijs.
- Schenk wat chocoladesaus over elke banana split en strooi de geraspte chocolade eroverheen.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een glas Moscato d'Asti past goed bij dit zoete dessert.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 45 g