Klassieke Banana Split met Warme Banaan en Chocoladesaus

Klassieke Banana Split met Warme Banaan en Chocoladesaus

Een klassieke, heerlijke banana split met warme banaan, vanille-ijs en een rijke chocoladesaus, ideaal voor een zomerse traktatie!
Porties: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bananen
  • 1 reep chocolade geraspt
  • 20 g boter
  • 8 bolletjes vanille-ijs
  • 1 flesje chocoladesaus

Instructies

  • Zet 4 langwerpige schaaltjes klaar.
  • Schil de bananen en rasp de chocolade boven een kom met een grove rasp.
  • Verhit de boter in een koekenpan op matig vuur en leg de bananen erin.
  • Bak de bananen 5 minuten, draai ze voorzichtig rond zodat ze zacht worden, maar heel blijven.
  • Leg de gebakken bananen in de schaaltjes en schep aan beide zijden van elke banaan een bolletje vanille-ijs.
  • Schenk wat chocoladesaus over elke banana split en strooi de geraspte chocolade eroverheen.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een glas Moscato d'Asti past goed bij dit zoete dessert.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Flexitarisch