Klassieke Geep à la Meunière

Klassieke Geep à la Meunière

Geep à la Meunière is een klassiek Frans gerecht waarbij de vis wordt gebakken in boter en geserveerd met citroensap en peterselie. Dit eenvoudige maar verfijnde gerecht is perfect voor een doordeweekse maaltijd of een speciale gelegenheid.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg geep schoongemaakt en ontschubd
  • Zout naar smaak
  • Peper versgemalen, naar smaak
  • Bloem voor het bestuiven
  • Boter voor het bakken en saus
  • 2 citroenen
  • Peterselie fijngeknipt

Instructies

Voorbereiding:

  • Was de schoongemaakte en ontschubde geep en snijd deze in stukken van ongeveer 7 cm.
  • Bestrooi de stukken geep met versgemalen zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem, zodat ze een dun laagje krijgen.

Bereidingswijze:

  • Verhit een flinke klont boter in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Bak de stukken geep in de hete boter aan beide zijden mooi bruin.
  • Leg de gebakken geep op een voorverwarmde schaal en druppel er citroensap overheen.
  • Bestrooi met fijngesneden peterselie.
  • Voeg enkele klontjes boter toe aan de braadboter in de pan en wacht tot de boter gaat schuimen.
  • Schenk de gesmolten boter over de geep in de schaal en garneer met schijfjes citroen en extra toefjes peterselie.
  • Serveertips:
  • Serveer deze geep à la meunière met knapperige gebakken aardappels en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc, die de boterige en citroenachtige smaken van de geep perfect aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Herfst / Lente / Snel te maken / Winter / Zomer