Klassieke Spaghettisaus met Groenten en Gehakt
Deze klassieke spaghettisaus, rijk gevuld met groenten en mals gehakt, is een ware traktatie voor het hele gezin. Perfect om van te genieten op een gezellige avond met z'n allen!
Ingrediënten
- 2 kg gemengd gehakt
- 1 kg champignons in schijfjes
- 3 rode paprika's in reepjes
- 3 à 4 courgettes in blokjes
- 4 blokjes runderbouillon
- 5 uien fijngehakt
- 8 wortels in plakjes
- 2 doosjes tomatenpuree
- 2 l gepelde tomaten
Instructies
- Stoof de uien in een grote kookpan tot ze glazig zijn.
- Bak het gehakt in een andere pan, terwijl je het voortdurend plett met een vork om klontjes te voorkomen.
- Voeg het gebakken gehakt bij de uien in de kookpan.
- Voeg de gepelde tomaten, wortels, courgettes, rode paprika's en runderbouillonblokjes toe.
- Breng alles aan de kook en laat sudderen tot de wortels gaar zijn.
- Voeg de champignons toe en laat nog 10 minuten meekoken.
- Serveer de saus met je favoriete pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze rijke saus gaat perfect samen met een volle rode wijn zoals een Chianti of een Merlot.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 35 g | Vet: 22 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 10 g