Pizza tricolore met verschillende groenten en kazen

Kleurrijke Pizza met Diverse Groenten en Kazen

Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers pizzadeeg 400 g of alternatief 1 rol vers spelt-pizzadeeg (400 g)
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 mozzarella bol in fijne blokjes gesneden
  • 200 g spinazie gewassen en gedroogd
  • 1 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 125 g geitenkaas verkruimeld
  • 20 groene olijven ontpit
  • ½ bakje champignons in plakjes gesneden
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C).
  • Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Smeer het pizzadeeg gelijkmatig in met crème fraîche.
  • Verdeel de rode ui, champignons, en gehalveerde cherrytomaatjes over de pizza.
  • Leg vervolgens de spinazie erop en verdeel de geitenkaas, mozzarella en groene olijven er gelijkmatig overheen.
  • Kruid de pizza met peper en zout naar smaak.
  • Bak de pizza in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de kaas gesmolten is.
  • Haal de pizza uit de oven en laat deze kort afkoelen voordat je hem in punten snijdt.
  • Garneer de pizza eventueel met vers gehakte kruiden zoals basilicum en oregano voor een extra Italiaans tintje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals een Merlot of Sangiovese past goed bij de diversiteit aan smaken op deze pizza.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm