Knapperige Appel-Notentaartjes met Kaneelsmaak

Knapperige Appel-Notentaartjes met Kaneelsmaak

Deze knapperige appel-notentaartjes met kaneel en rozijntjes zijn heerlijk zoet en perfect voor bij de koffie of als dessert. Eenvoudig te maken met een krokant deeg en een smeuïge vulling.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier
  • plasticfolie
  • Theeglas
  • vork
  • Werkblad

Ingrediënten

  • 100 gram rozijntjes
  • 150 gram bloem
  • 200 gram gehakte amandelen
  • 2 geklutste eieren
  • 4 appels
  • 4 eetlepels suiker
  • 75 gram boter kamertemperatuur
  • 75 gram suiker
  • 1 eetlepel koud water
  • 1 eierdooier
  • 1 mespunt zout
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepeltje bakpoeder
  • Een paar druppels citroensap
  • Halve walnoten ter decoratie
  • Geschaafde amandelen ter decoratie

Instructies

  • Doe de rozijntjes in een bak met lauw water en laat 15 minuten wellen.
  • Meng boter, suiker, zout en eierdooier goed door elkaar.
  • Voeg bloem, bakpoeder en koud water toe en meng tot een deegbal.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Schil en was de appels, snijd ze in kleine stukjes.
  • Haal de rozijntjes uit het water en dep droog met keukenpapier.
  • Meng rozijntjes, suiker, kaneel, citroensap en amandelen door de appelstukjes.
  • Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg voorzichtig uit tot ongeveer 0,5 cm dikte.
  • Steek met een theeglas rondjes uit het deeg.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Vet het bakblik in met boter en bekleed de vormpjes met deeg rondjes.
  • Prik gaatjes in het deeg met een vork.
  • Vul de vormpjes met de appel-notenvulling en druk voorzichtig aan.
  • Bestrijk de vulling voorzichtig met geklutst ei.
  • Leg op elk taartje een halve walnoot of strooi geschaafde amandelen erop.
  • Bestrijk de bovenkant nogmaals voorzichtig met ei.
  • Bak de taartjes 30 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Laat de taartjes afkoelen voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke traktatie.
Wijnadvies:

Een lichtzoete Riesling of een frisse muscat past uitstekend bij deze appel-notentaartjes.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten / Taart
Land van herkomst Marokko
Jaargetijde: Herfst