Knapperige Asperge Tempura met Sojadipsaus
Equipment
- diep bord
- frituurpan of grote pan voor frituren
Ingrediënten
- 450 g witte asperges
- 3 eetlepels bloem
- 100 g bloem
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 1 eiwit van groot ei
- 1 bosuitje
- 4 eetlepels Chinese sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel Japanse rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- Olie om te frituren
Instructies
- Schil de asperges en snijd ca.
- 3 cm van de onderkant af.
- Halveer de asperges.
- Strooi 3 eetlepels bloem in een diep bord.
- Roer in een kom 100 g bloem met zout, peper en ongeveer 1 dl koud water tot een stevig beslag.
- Verhit de frituurolie tot 170°C.
- Klop ondertussen het eiwit stijf en schep het voorzichtig door het beslag.
- Maak de bosui schoon, was deze en halveer.
- Snijd de bosui vervolgens in lange dunne reepjes.
- Klop in een kommetje de sojasaus, sesamolie, rijstazijn en suiker tot een sausje.
- Wentel elke asperge lichtjes door de bloem, schud overtollige bloem eraf en haal ze door het beslag.
- Frituur de asperges in gedeelten gedurende 5 à 6 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Laat de gefrituurde asperges uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de asperges over vier borden en garneer met de gesneden bosui.
- Besprenkel de helft van de sojadipsaus eromheen en serveer de rest apart.
- Voedingswaarden (per portie):
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze knapperige tempura gaat goed samen met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling. Hun frisse tonen zullen de smaak van de tempura aanvullen zonder te overheersen.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 5 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 3 g