Knapperige Focaccia met Olijven en Rozemarijn

Knapperige Focaccia met Olijven en Rozemarijn

Knapperige Focaccia met Olijven en Rozemarijn

Geniet van knapperige focaccia met olijven en verse rozemarijn. Dit Italiaanse brood is perfect voor feestjes en als bijgerecht bij je maaltijd!
Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 g olijven
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Verse rozemarijn
  • Pesto optioneel, voor verfijnen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht).
  • Snijd het deeg in zes stukken.
  • Beleg de helft van het deeg met in stukjes gesneden olijven.
  • Vouw de andere helft van het deeg erover.
  • Doop je vingers in bloem en druk het deeg aan.
  • Bestrooi met bloem en druppel olijfolie over het deeg.
  • Beleg met extra olijven en garneer met verse rozemarijn.
  • Leg het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik.
  • Bak 10-12 minuten tot goudbruin en knapperig.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of een glas prosecco.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Brood
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch