Knapperige Groentechips met Romige Yoghurtdip

Knapperige Groentechips met Romige Yoghurtdip

Geniet van deze zelfgemaakte knapperige groentechips, perfect geserveerd met een romige yoghurtdip. Ideaal als gezonde snack voor elk moment van de dag.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
voor het drogen van de chips 8 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de groentechips:

  • 1 rode biet
  • 1 zoete aardappel
  • ½ winterwortel
  • 1 pastinaak
  • Olijfolie naar smaak
  • Zout naar smaak

Voor de dipsaus:

  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje munt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de rode biet (gebruik handschoenen), zoete aardappel, winterwortel en pastinaak.
  • Snijd de groenten in zeer dunne plakjes.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier en bestrijk deze met olijfolie.
  • Bestrooi met zout.
  • Verdeel de groenteschijfjes gelijkmatig over de bakplaten.
  • Besprenkel met extra olijfolie en een snufje zout.
  • Plaats een bakplaat op de bodem van de warmhoudlade en de andere op het rek.
  • Verwarm de warmhoudlade voor op 85°C en droog de groenten 8 uur, tot ze knapperig zijn.
  • Heb je geen warmhoudlade?
  • Droog de groentechips dan in de oven op Hetelucht Plus 75°C gedurende 5-7 uur.
  • Open af en toe de ovendeur om vocht te laten ontsnappen.
  • Voor de dipsaus: Plet de knoflookteen en hak de munt fijn.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en komijn tot ze geurig zijn.
  • Laat afkoelen.
  • Meng de afgekoelde knoflook en komijn met de Griekse yoghurt.
  • Voeg de gehakte munt toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de knapperige groentechips met de romige yoghurtdip.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze knapperige groentechips combineren goed met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé. De romige yoghurtdip past ook uitstekend bij deze wijnen.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 4 g | Vet: 6 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Borrelhapjes / Koude Hapjes / Snack
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw / Picknick / Verjaardag