Knapperige Kaasstengels met Sesam en Paprika
Deze knapperige kaasstengels met een vleugje paprika en sesamzaad zijn de perfecte borrelsnack. Snel en eenvoudig te maken, en onweerstaanbaar lekker!
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g belegen kaas vers geraspt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 ei losgeklopt
Zaadjes voor smaakverfijning:
- Komijn
- Sesam
- Maanzaad
- Gehakte pompoenpitten
Instructies
- Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
- Rol het bladerdeeg uit op een werkblad en bestrijk het met losgeklopt ei.
- Meng de geraspte kaas met het paprikapoeder en strooi dit mengsel over de helft van de deegrol.
- Vouw de andere helft van het deeg over het kaasgedeelte en druk het licht aan.
- Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
- Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar om mooie gedraaide stengels te maken.
- Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de kaasstengels in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.
Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 4 g | Vet: 6 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 0.5 g