Knapperige Kaasstengels met Sesam en Paprika

Knapperige Kaasstengels met Sesam en Paprika

Deze knapperige kaasstengels met een vleugje paprika en sesamzaad zijn de perfecte borrelsnack. Snel en eenvoudig te maken, en onweerstaanbaar lekker!
Porties: 25 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Zaadjes voor smaakverfijning:

  • Komijn
  • Sesam
  • Maanzaad
  • Gehakte pompoenpitten

Instructies

  • Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
  • Rol het bladerdeeg uit op een werkblad en bestrijk het met losgeklopt ei.
  • Meng de geraspte kaas met het paprikapoeder en strooi dit mengsel over de helft van de deegrol.
  • Vouw de andere helft van het deeg over het kaasgedeelte en druk het licht aan.
  • Snijd het deeg in 1,5 cm brede stroken.
  • Pak de uiteinden van de stroken vast en draai ze in tegengestelde richting van elkaar om mooie gedraaide stengels te maken.
  • Leg de stengels op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de kaasstengels in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 4 g | Vet: 6 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Kaas / Koude Hapjes / Snack
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Oud & Nieuw / Picknick / Verjaardag