Knapperige Kroepoek met Pittige Garnalensalade
Een heerlijk knapperig borrelhapje met frisse garnalensalade, een vleugje citroen en een pittige twist van sambal. Perfect voor een Aziatische borrelplank!
Ingrediënten
- 100 g garnalen
- 1 bosui in ringetjes
- 1 stengel bleekselderij in kleine blokjes
- 1 tl citroensap
- 2 el knoflooksaus
- ½ tl sambal oelek
- 1 zak borrelkroepoek
- 4 takjes peterselie
Instructies
- Was de bleekselderij en snijd deze in zeer kleine blokjes.
- Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
- Meng in een kom de garnalen met bleekselderij, bosui, citroensap, knoflooksaus en sambal oelek.
- Laat de salade minimaal 30 minuten in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken.
- Zoek 20 mooie holle kroepoekstukjes uit en schep hier een beetje garnalensalade op.
- Garneer met een klein takje peterselie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra knoflooksaus of chilisaus om in te dippen.Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittige garnalensalade.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 5 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g