Knapperige Kroepoek met Pittige Garnalensalade

Een rustieke houten tafel met een bord knapperige kroepoek, belegd met een pittige garnalensalade. De salade is gemaakt van verse garnalen, chili, limoen en kruiden, wat zorgt voor een kleurrijk en smaakvol geheel. Een klein kommetje extra dipsaus staat erbij. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme verlichting.

Knapperige Kroepoek met Pittige Garnalensalade

Een heerlijk knapperig borrelhapje met frisse garnalensalade, een vleugje citroen en een pittige twist van sambal. Perfect voor een Aziatische borrelplank!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g garnalen
  • 1 bosui in ringetjes
  • 1 stengel bleekselderij in kleine blokjes
  • 1 tl citroensap
  • 2 el knoflooksaus
  • ½ tl sambal oelek
  • 1 zak borrelkroepoek
  • 4 takjes peterselie

Instructies

  • Was de bleekselderij en snijd deze in zeer kleine blokjes.
  • Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
  • Meng in een kom de garnalen met bleekselderij, bosui, citroensap, knoflooksaus en sambal oelek.
  • Laat de salade minimaal 30 minuten in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken.
  • Zoek 20 mooie holle kroepoekstukjes uit en schep hier een beetje garnalensalade op.
  • Garneer met een klein takje peterselie en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met extra knoflooksaus of chilisaus om in te dippen.

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittige garnalensalade.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 5 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Koude Hapjes / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden