Knapperige Pappadums met Verfrissende Komkommerdip

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 4 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 snackkomkommer of 1/2 kleine komkommer
  • ½ theelepel djinten gemalen komijnzaad
  • 150 g Griekse yoghurt
  • Cayennepeper
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 5 pappadums naturel
  • Olie om te frituren

Instructies

  • Schil de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit.
  • Rasp de komkommer grof en meng deze met de gemalen komijn door de Griekse yoghurt.
  • Breng de komkommerdip op smaak met zout en een snufje cayennepeper.
  • Strooi het paprikapoeder over de dip voor een extra smaakdimensie.
  • Breek of knip elke pappadum in 8 repen.
  • Verhit olie in een wok of frituurpan en bak hierin telkens 8 pappadumrepen in enkele seconden knapperig en goudbruin.
  • Laat de gebakken pappadums uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de komkommerdip.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de pappadums en komkommerdip als snack bij een feestelijke gelegenheid of als voorafje bij een Indiase maaltijd.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een goede combinatie met deze pappadums en komkommerdip.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Snack
Land van herkomst India
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm