Knapperige Pappadums met Verfrissende Komkommerdip
Ingrediënten
- 1 snackkomkommer of 1/2 kleine komkommer
- ½ theelepel djinten gemalen komijnzaad
- 150 g Griekse yoghurt
- Cayennepeper
- ½ theelepel paprikapoeder
- 5 pappadums naturel
- Olie om te frituren
Instructies
- Schil de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit.
- Rasp de komkommer grof en meng deze met de gemalen komijn door de Griekse yoghurt.
- Breng de komkommerdip op smaak met zout en een snufje cayennepeper.
- Strooi het paprikapoeder over de dip voor een extra smaakdimensie.
- Breek of knip elke pappadum in 8 repen.
- Verhit olie in een wok of frituurpan en bak hierin telkens 8 pappadumrepen in enkele seconden knapperig en goudbruin.
- Laat de gebakken pappadums uitlekken op keukenpapier en serveer ze met de komkommerdip.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de pappadums en komkommerdip als snack bij een feestelijke gelegenheid of als voorafje bij een Indiase maaltijd.Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een goede combinatie met deze pappadums en komkommerdip.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g