Knapperige pastinaak uit de oven met honing

Knapperige pastinaak uit de oven met honing

Deze knapperige pastinaak uit de oven met een vleugje honing is een feestelijk bijgerecht dat perfect past bij winterse diners of je kerstmenu.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1 l volle melk
  • 2 el heldere honing
  • 6 pastinaken
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Snijd de pastinaken in de lengte in vieren en verwijder de kern.
  • Verwarm de melk tot net onder het kookpunt.
  • Blancheer de pastinaak 2–3 minuten in de warme melk.
  • Laat de pastinaak goed uitlekken.
  • Leg de pastinaken op een bakblik.
  • Bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • Besprenkel met olie.
  • Rooster de pastinaak 25–30 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Voeg in de laatste minuten de honing toe en schep om tot alles bedekt is.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Heerlijk met geroosterde noten of wat verse tijm als garnering.
Wijnadvies:

Serveer met een zachte, droge witte wijn zoals een Pinot Blanc of een Viognier.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Veganistisch
Feestdagen etc Kerst