Rabarbercrumble met aardbeiensalade

Knapperige Rabarbercrumble met Frisse Aardbeiensalade

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g rabarber in stukjes
  • 3 eetlepels suiker
  • Sap en rasp van ½ sinaasappel
  • 75 g basterdsuiker
  • 75 g havermout
  • 125 g bloem
  • Een snufje gemalen kardemom
  • 100 g boter in blokjes
  • 250 g aardbeien in plakjes
  • 3 takjes munt fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de rabarberstukjes in de ingevette ovenschaal en meng er 2 eetlepels suiker en de helft van de sinaasappelrasp doorheen.
  • Meng in een kom de basterdsuiker, havermout, bloem en gemalen kardemom.
  • Wrijf met je vingertoppen de blokjes boter erdoor totdat er een kruimelig deeg ontstaat.
  • Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de rabarber in de ovenschaal, druk voorzichtig aan en maak met een vork het oppervlak van de crumble wat rul.
  • Bak de crumble in ongeveer 50 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  • Meng intussen in een kom de overgebleven suiker, sinaasappelrasp en sinaasappelsap tot een dressing.
  • Schep de plakjes aardbei en fijngehakte munt door de dressing.
  • Serveer de aardbeiensalade naast de warme rabarbercrumble.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze zoete en fruitige dessertcombinatie vraagt om een verfrissende mousserende wijn, zoals een Moscato d'Asti uit Italië, om de smaken van de rabarber en aardbeien te complementeren.
 
 
 
 

Voedingswaarden

Calories: 495 kcal | koolhydraten: 73 g | Protein: 5 g | Vet: 21 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 38 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Salade
Land van herkomst Australië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch