Knapperige tosti met zuurkool en worst

Knapperige tosti met zuurkool en worst

Een verrassende twist op de klassieke tosti: knapperig brood gevuld met pittige mosterd, sappige knakworstjes, zuurkool en gesmolten kaas.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ pakje gekookte wijzuurkool pak netto 250 g
  • 120 g Cantenaar kaas in plakken
  • 4 theelepels mosterd
  • 40 g smeerboter of margarine
  • 8 runderknakworstjes
  • 8 sneetjes casinobrood bruin

Instructies

  • Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
  • Snijd de korstjes van de plakken kaas.
  • Besmeer de sneetjes brood aan één zijde met boter en mosterd.
  • Beleg de beboterde zijde van één snee brood met 1/8 deel van de kaas, 2 knakworstjes, 1/2 deel van de zuurkool en nogmaals 1/8 deel van de kaas.
  • Leg er een tweede snee brood bovenop met de beboterde zijde naar beneden.
  • Herhaal dit met de overige ingrediënten.
  • Bak de tosti’s 4-6 minuten in een tostiapparaat of broodrooster met tostiklem tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
 
Serveer de tosti’s in punten gesneden met een klein schaaltje extra mosterd om in te dippen.
Wijnadvies:
Een frisse droge Riesling combineert perfect met de hartige smaak van zuurkool en kaas.

Voedingswaarden

Calories: 435 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 22 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tosti's / Varkensvlees / Voorgerechten / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden