Knapperige venkelkoekjes met garnalen
Ingrediënten
- 125 g cocktailgarnalen
- 4 eetlepels knoflookdressing
- ½ kleine venkelknol
- 125 g bloem
- ¼ theelepel zout
- 1 eetlepel ouzo of pernod (slijter)
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- In schaaltje garnalen omscheppen met dressing en minstens 30 minuten laten intrekken.
- Van venkel groene steeltjes halen en 8 dunne plakken snijden voor garnering.
- Rest van venkel fijnhakken.
- Bloem boven kom zeven.
- Zout, ouzo, 2 eetlepels olie en venkel erdoor mengen en alles kneden tot soepel
- deeg dat niet plakt.
- Eventueel 1-2 eetlepels water toevoegen als deeg te droog is of wat bloem toevoegen als deeg te vochtig blijft.
- Aanrecht bestuiven met wat bloem en deeg uitrollen tot twee dunne ronde lappen van ca. 25 cm.
- In koekenpan met antiaanbaklaag ½ eetlepel olie verhitten en 1 venkelkoek op hoog vuur in ca. 3 minuten knapperig en gaar bakken, halverwege keren.
- Andere venkelkoek op dezelfde manier bakken.
- Elke venkelkoek in 8 punten snijden.
- Schaaltje met garnalen op platte schaal leggen.
- Koekpunten en plakjes venkel eromheen leggen.
- Direct serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zeevruchten:
De venkelkoekjes smaken ook erg lekker bij een bakje fruits de mer.
De venkelkoekjes smaken ook erg lekker bij een bakje fruits de mer.