Knapperige venkelkoekjes met garnalen

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g cocktailgarnalen
  • 4 eetlepels knoflookdressing
  • ½ kleine venkelknol
  • 125 g bloem
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel ouzo of pernod (slijter)
  • 3 eetlepels olijfolie

Instructies

  • In schaaltje garnalen omscheppen met dressing en minstens 30 minuten laten intrekken.
  • Van venkel groene steeltjes halen en 8 dunne plakken snijden voor garnering.
  • Rest van venkel fijnhakken.
  • Bloem boven kom zeven.
  • Zout, ouzo, 2 eetlepels olie en venkel erdoor mengen en alles kneden tot soepel
  • deeg dat niet plakt.
  • Eventueel 1-2 eetlepels water toevoegen als deeg te droog is of wat bloem toevoegen als deeg te vochtig blijft.
  • Aanrecht bestuiven met wat bloem en deeg uitrollen tot twee dunne ronde lappen van ca. 25 cm.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag ½ eetlepel olie verhitten en 1 venkelkoek op hoog vuur in ca. 3 minuten knapperig en gaar bakken, halverwege keren.
  • Andere venkelkoek op dezelfde manier bakken.
  • Elke venkelkoek in 8 punten snijden.
  • Schaaltje met garnalen op platte schaal leggen.
  • Koekpunten en plakjes venkel eromheen leggen.
  • Direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Zeevruchten:
De venkelkoekjes smaken ook erg lekker bij een bakje fruits de mer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis
Land van herkomst Fusion