Knapperige zelfgemaakte kaaskroketten

Een bord met knapperige, goudbruine kaaskroketten, langwerpig en vers gefrituurd. Eén kroket is doorgesneden, zodat de smeuïge, gesmolten kaasvulling goed zichtbaar is. De kroketten worden geserveerd op een houten snijplank, met een schaaltje mosterd om te dippen. Op de rustieke houten tafel liggen een linnen servet en een vintage vork. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de warme tinten en de krokante textuur van de kroketten.

Knapperige zelfgemaakte kaaskroketten

Heerlijke zelfgemaakte kaaskroketten, een klassiek Nederlands borrelhapje.
Porties: 8
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
koelen 2 uur
Total time 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 45 gram boter
  • 45 gram bloem
  • 3 dl melk
  • 150 gram oude kaas geraspt
  • Peper
  • Zout optioneel
  • 1 ei losgeklopt
  • Paneermeel
  • Frituurvet
  • Verse peterselie optioneel

Instructies

  • Smelt de boter en voeg de bloem toe.
  • Voeg al roerend de melk toe en maak een dikke saus.
  • Meng de geraspte kaas door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Strijk de ragoût uit op een bord en laat koud worden.
  • Vorm met 2 lepels 8 kroketten, wentel door paneermeel en vorm bij op tafel.
  • Haal de kroketten door losgeklopt ei en rol ze nogmaals door paneermeel.
  • Bak de kroketten 3-5 minuten in frituurvet van 180°C.
  • Laat uitlekken in een vergiet en schik op een warme schaal.
  • Garneer met verse peterselie of gefrituurde peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met mosterd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een biertje.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Kaas / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Borrel / Oud & Nieuw / Verjaardag