Knapperige zelfgemaakte kaaskroketten
Heerlijke zelfgemaakte kaaskroketten, een klassiek Nederlands borrelhapje.
Equipment
- Bord
- lepels
Ingrediënten
Instructies
- Smelt de boter en voeg de bloem toe.
- Voeg al roerend de melk toe en maak een dikke saus.
- Meng de geraspte kaas door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Strijk de ragoût uit op een bord en laat koud worden.
- Vorm met 2 lepels 8 kroketten, wentel door paneermeel en vorm bij op tafel.
- Haal de kroketten door losgeklopt ei en rol ze nogmaals door paneermeel.
- Bak de kroketten 3-5 minuten in frituurvet van 180°C.
- Laat uitlekken in een vergiet en schik op een warme schaal.
- Garneer met verse peterselie of gefrituurde peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met mosterd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een biertje.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 1 g