Knoflookbroodjes uit de Oven met Romige Tomaten-Basilicumsoep

Dieprode tomaten-basilicumsoep, gegarneerd met verse basilicum, geserveerd met knapperig geroosterd knoflookbrood. Opgediend op een rustieke houten tafel met warme, natuurlijke belichting.

Knoflookbroodjes uit de Oven met Romige Tomaten-Basilicumsoep

Een heerlijke tomaten-basilicumsoep met knapperige knoflookbroodjes. De perfecte combinatie voor een smaakvol en hartverwarmend gerecht!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bruine pistoletjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 zakje tomatensoep 55 g
  • 1 zakje basilicum 15 g
  • 750 ml water

Instructies

  • Halveer de bruine pistoletjes.
  • Pel de knoflook en pers deze uit boven de olijfolie.
  • Bestrijk de snijvlakken van de pistoletjes met de knoflookolie.
  • Breng 750 ml water aan de kook in een soeppan.
  • Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze kort in kokend water.
  • Verwijder de schil en snijd de tomaten in blokjes.
  • Voeg de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje tomatensoep toe aan het kokende water.
  • Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Verwarm de grill of oven voor op hoge temperatuur.
  • Snijd de basilicum fijn.
  • Grill de pistoletjes gedurende 1 minuut tot ze knapperig zijn.
  • Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de fijngesneden basilicum.
  • Serveer met de geroosterde knoflookbroodjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Bestrooi de knoflookbroodjes met een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse Pinot Grigio past perfect bij de frisse tomaten-basilicumsoep en de hartige knoflookbroodjes.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch