Knoflooksaus van Els Jonker

Zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan uit een flesje van welk merk dan ook
En nog leuk om te maken ook
Porties: 4
Total time 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 halve eetlepel olijfolie liefst verde
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 3 eetlepel(s) water
  • Snufje zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes salie
  • 2 tenen knoflook

Instructies

  • Doe 5 flinke eetlepels mayonaise in een bakje
  • Voeg 1 eetlepel olijfolie toe
  • Vervolgens 1 theelepel balsamico azijn toevoegen
  • Dan 3 eetlepels erbij
  • Een snufje zeezout
  • Verse gemalen zwarte peper
  • Dat alvast goed roeren
  • Haal de blaadjes van takjes tijm
  • (Ik doe dat gewoon tussen mijn nagels)
  • En doe de blaadjes door de saus
  • Snij de 2 blaadjes salie heel fijn
  • En doe ze door de saus
  • Rasp 2 tenen knoflook lekker fijn boven de saus
  • Roer het heerlijke geheel goed door
  • En zet het in de koelkast

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak de saus een paar uur voor je hem gaat eten dek hem af en zet hem in de koelkast
Dan heb je een heerlijke saus bij de maaltijd en zijn de smaken lekker ingetrokken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Griekenland / Turkije