Knoflooktoast met makreelmayonaise

Knoflooktoast met makreelmayonaise

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 klein stokbrood
  • 1 rijpe vleestomaat
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram makreel gerookte
  • 1 dl mayonaise
  • zout peper
  • 2 geflambeerde rode paprika's uit een pot
  • 2 takjes platte peterselie

Instructies

  • Snijd het stokbrood in sneetjes.
  • Halveer de tomaat en knijp de snijvlakken van de tomaathelften uit over beide zijden van het brood.
  • Pers 2 teentjes knoflook uit en verdeel ze over de tomaat.
  • Bak het brood in een koekenpan in de verhitte olie op hoog vuur aan beide zijden goudgeel en knapperig.
  • Pureer de makreel met de mayonaise en 1 teentje knoflook uit de pers tot een smeuïg smeersel en breng het op smaak met zout en peper.
  • Snijd de paprika's in reepjes en verdeel ze samen met de vismayonaise over de broodjes.
  • Garneer met de peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hapjes / Saus / Vis