Knuffelgroentesoep
Ingrediënten
- 300 g kipfilet
- 1 of 2 dikke winterwortels
- 2 grote vastkokende aardappels
- 2 stengels bleekselderij
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Leg de kipfilet in een pan met 1 liter koud water.
- Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de kipfilet met het deksel op de pan zachtjes koken.
- Dit duurt ongeveer 15 minuten, maar je kunt de bouillon langer laten koken voor meer smaak.
- Snijd intussen de winterpeen en aardappels in dikke plakken.
- Was de bleekselderij en snijd deze in boogjes.
- Gebruik vormpjes om letters uit de winterpeen en aardappels te steken.
- Haal de gare kipfilet uit de pan en laat deze even afkoelen op een snijplank.
- Trek vervolgens met behulp van een vork de kipfilet uit elkaar tot draderige stukjes.
- Voeg de bleekselderij, winterpeen en aardappelletters toe aan de bouillon en laat ze ongeveer 10 minuten koken.
- Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Voeg de draderige stukjes kip weer toe aan de soep en verdeel de soep over vier borden.
- Garneer met de blaadjes van de bleekselderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een goede aanvulling op deze hartverwarmende groentesoep.Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 23 g | Vet: 3 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g