Knuffelgroentesoep

Knuffelgroentesoep

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 1 of 2 dikke winterwortels
  • 2 grote vastkokende aardappels
  • 2 stengels bleekselderij
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Leg de kipfilet in een pan met 1 liter koud water.
  • Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de kipfilet met het deksel op de pan zachtjes koken.
  • Dit duurt ongeveer 15 minuten, maar je kunt de bouillon langer laten koken voor meer smaak.
  • Snijd intussen de winterpeen en aardappels in dikke plakken.
  • Was de bleekselderij en snijd deze in boogjes.
  • Gebruik vormpjes om letters uit de winterpeen en aardappels te steken.
  • Haal de gare kipfilet uit de pan en laat deze even afkoelen op een snijplank.
  • Trek vervolgens met behulp van een vork de kipfilet uit elkaar tot draderige stukjes.
  • Voeg de bleekselderij, winterpeen en aardappelletters toe aan de bouillon en laat ze ongeveer 10 minuten koken.
  • Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Voeg de draderige stukjes kip weer toe aan de soep en verdeel de soep over vier borden.
  • Garneer met de blaadjes van de bleekselderij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een goede aanvulling op deze hartverwarmende groentesoep.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 23 g | Vet: 3 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij