Koninklijke borrelplank met olijvenpesto
Een kleurrijke borrelplank met verse groenten, kaas en een heerlijke olijvenpesto.
Ingrediënten
- 1 bos bospeen
- 200 gram cheddar aan een stuk
- 8 takjes munt
- 50 gram olijven
- 4 eetlepels olijvenpesto
- 1 paprika
- 1 bakje kerstomaatjes
Instructies
- Was de paprika, halveer, verwijder zaadlijsten en snijd in repen.
- Schrap de bospeen en laat wat groen aan de uiteinden.
- Was de kerstomaatjes.
- Snijd de kaas in plakken en diagonaal door tot driehoeken.
- Rangschik de paprika, bospeen, tomaatjes en kaas op een schaal.
- Pureer de olijven, pesto en munt tot een saus.
- Serveer de saus in een kommetje erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met stokbrood of crackers. Voeg eventueel andere groenten of kazen toe.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een rosé.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g