Koude Mini Lasagna met Gerookte Paling en Dillesaus
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
- Ruime pannen
- Kaasschaaf of dunschiller
Ingrediënten
- 130 g pijnboompitten
- 4 x 15 g verse dille
- 1 blikje ansjovisfilets uitgelekt
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 teentjes knoflook gepeld
- 150 ml olijfolie
- 18 gladde lasagnevellen
- 3 kleine courgettes
- 800 g gerookte palingfilet
Instructies
- Breng in twee ruime pannen water met zout aan de kook.
- Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
- Houd 12 kleine takjes dille apart voor garnering.
- Maal de overgebleven dille, geroosterde pijnboompitten, ansjovis, kappertjes en knoflook fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Voeg geleidelijk olijfolie toe terwijl de machine draait, totdat een dille saus ontstaat.
- Breng op smaak met peper.
- Laat telkens 4 lasagnevellen in kokend water glijden en kook ze in 5 minuten beetgaar.
- Spoel af onder koud water en spreid ze uit op een werkvlak.
- Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
- Bestrooi met zout en overgiet met kokend water.
- Laat 1 minuut staan en giet af.
- Snijd vervolgens in de grootte van de lasagnevellen.
- Snijd de palingfilets in stukken.
- Bestrijk de lasagnevellen met een dun laagje dillesaus en beleg met stukjes paling en courgette.
- Herhaal dit voor een tweede laag en dek af met de overgebleven lasagnevellen.
- Bestrijk de bovenkant met dillesaus en leg de achtergehouden courgettelinten als garnering bovenop.
- Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Serveer op elk bord een mini lasagna, gegarneerd met een takje dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze koude mini lasagna's zijn perfect voor een zomerse lunch of als lichte avondmaaltijd.