Koude Mini Lasagna met Gerookte Paling en Dillesaus

Koude Mini Lasagna met Gerookte Paling en Dillesaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenmachine of staafmixer
  • Ruime pannen
  • Kaasschaaf of dunschiller

Ingrediënten

  • 130 g pijnboompitten
  • 4 x 15 g verse dille
  • 1 blikje ansjovisfilets uitgelekt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 150 ml olijfolie
  • 18 gladde lasagnevellen
  • 3 kleine courgettes
  • 800 g gerookte palingfilet

Instructies

  • Breng in twee ruime pannen water met zout aan de kook.
  • Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Houd 12 kleine takjes dille apart voor garnering.
  • Maal de overgebleven dille, geroosterde pijnboompitten, ansjovis, kappertjes en knoflook fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Voeg geleidelijk olijfolie toe terwijl de machine draait, totdat een dille saus ontstaat.
  • Breng op smaak met peper.
  • Laat telkens 4 lasagnevellen in kokend water glijden en kook ze in 5 minuten beetgaar.
  • Spoel af onder koud water en spreid ze uit op een werkvlak.
  • Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller in dunne linten.
  • Bestrooi met zout en overgiet met kokend water.
  • Laat 1 minuut staan en giet af.
  • Snijd vervolgens in de grootte van de lasagnevellen.
  • Snijd de palingfilets in stukken.
  • Bestrijk de lasagnevellen met een dun laagje dillesaus en beleg met stukjes paling en courgette.
  • Herhaal dit voor een tweede laag en dek af met de overgebleven lasagnevellen.
  • Bestrijk de bovenkant met dillesaus en leg de achtergehouden courgettelinten als garnering bovenop.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Serveer op elk bord een mini lasagna, gegarneerd met een takje dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze koude mini lasagna's zijn perfect voor een zomerse lunch of als lichte avondmaaltijd.

Wijnadvies

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Vis
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken