Krokant Gefrituurde Aspergebeignets
Equipment
- Vetvrije kom
- keukenpapier
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 g bloem
- 250 ml koel bier
- 500 g witte asperges
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel scherpe mosterd
- Grof zeezout
- 1 citroen
- Olie om te frituren
Instructies
- Splits de eieren.
- Roer in een schaal een glad beslag van de eidooiers, bloem, bier en een mespunt zout.
- Laat het beslag afgedekt een kwartier rusten op een koele plek.
- Maak de asperges schoon, halveer ze en snijd ze in de lengte door.
- Roer in een kom de mayonaise en mosterd door elkaar.
- Verhit de frituurolie tot 180 ºC en verwarm de oven voor op 100 ºC.
- Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf.
- Spatel het eiwitschuim voorzichtig door het beslag.
- Haal een deel van de aspergerepen met een vork door het beslag en laat ze een voor een in de frituurolie glijden.
- Frituur de aspergebeignets in 4-5 minuten goudbruin, keer ze regelmatig om voor een gelijkmatige kleur.
- Laat de aspergebeignets uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven op een serveerschaal.
- Bestrooi met grof zeezout en serveer met de mosterdmayonaise en partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie combinatie met deze krokant gefrituurde aspergebeignets. De levendige zuren van de wijn snijden door het vettige van het gefrituurde gerecht en versterken de smaken van de asperges.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 14 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g