Krokante Chinese Loempia's met Groenten en Vlees
Heerlijke krokante Chinese loempia's gevuld met een smakelijke mix van groenten, kip, ham, en een vleugje sesamolie.
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 eetlepel maïzena
- 2 eetlepels olie voor wokken
- 2 eetlepels water
- 3 gedroogde Chinese paddestoelen
- 12 loempiavellen diepvries
- 50 g worteltjes
- 75 g ham
- 75 g hamlappen
- 75 g kip
- 100 g taugé
- 100 g witte kool
- ¼ theelepel sesamolie
- ½ theelepel maïzena
- 1 theelepel pale medium dry sherry
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel sojasaus
- Lenteui of stukje prei
- Olie voor frituren
Instructies
- Laat de loempiavellen 12 uur ontdooien.
- Was de gedroogde Chinese paddestoelen en week ze 30 minuten in warm water, laat uitlekken, verwijder de stelen en snijd de paddestoelen in dunne reepjes.
- Snijd de groenten, kip, en vlees in dunne reepjes.
- Meng de kip, vlees, 1 theelepel suiker, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel sherry, ¼ theelepel sesamolie, en ½ theelepel maïzena in een kom.
- Was de taugé goed af.
- Verhit op hoog vuur de wok en voeg 2 eetlepels olie toe.
- Roerbak het kipmengsel tot het verkleurt.
- Voeg de gesneden groenten en ham toe en roerbak nog 1 minuut.
- Bind het vocht in de wok met zoveel van het bindpapje (gemaakt van 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water) totdat het mengsel samenhangend is.
- Laat de vulling volledig afkoelen.
- Verdeel de vulling in 12 gelijke porties.
- Leg een portie vulling op een loempiavel, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
- Bestrijk de rand met een beetje losgeklopt ei om te plakken.
- Verhit olie in een frituurpan of wok en frituur de loempia's goudbruin en krokant.
- Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g