Krokante Chinese Loempia's met Groenten en Vlees

Heerlijke krokante Chinese loempia's gevuld met een smakelijke mix van groenten, kip, ham, en een vleugje sesamolie.
Porties: 12 loempia's
(plus 12 uur ontdooitijd) 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels olie voor wokken
  • 2 eetlepels water
  • 3 gedroogde Chinese paddestoelen
  • 12 loempiavellen diepvries
  • 50 g worteltjes
  • 75 g ham
  • 75 g hamlappen
  • 75 g kip
  • 100 g taugé
  • 100 g witte kool
  • ¼ theelepel sesamolie
  • ½ theelepel maïzena
  • 1 theelepel pale medium dry sherry
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sojasaus
  • Lenteui of stukje prei
  • Olie voor frituren

Instructies

  • Laat de loempiavellen 12 uur ontdooien.
  • Was de gedroogde Chinese paddestoelen en week ze 30 minuten in warm water, laat uitlekken, verwijder de stelen en snijd de paddestoelen in dunne reepjes.
  • Snijd de groenten, kip, en vlees in dunne reepjes.
  • Meng de kip, vlees, 1 theelepel suiker, 1 theelepel sojasaus, 1 theelepel sherry, ¼ theelepel sesamolie, en ½ theelepel maïzena in een kom.
  • Was de taugé goed af.
  • Verhit op hoog vuur de wok en voeg 2 eetlepels olie toe.
  • Roerbak het kipmengsel tot het verkleurt.
  • Voeg de gesneden groenten en ham toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Bind het vocht in de wok met zoveel van het bindpapje (gemaakt van 1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water) totdat het mengsel samenhangend is.
  • Laat de vulling volledig afkoelen.
  • Verdeel de vulling in 12 gelijke porties.
  • Leg een portie vulling op een loempiavel, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
  • Bestrijk de rand met een beetje losgeklopt ei om te plakken.
  • Verhit olie in een frituurpan of wok en frituur de loempia's goudbruin en krokant.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fingerfood / Hapjes / Snack / Voorgerechten
Land van herkomst China
Feestdagen etc Oud & Nieuw / Verjaardag