Krokante Gefrituurde Spiering met Ansjovismayonaise

Geniet van knapperige, goudbruine gefrituurde spiering, geserveerd met een heerlijke ansjovismayonaise. Perfect als zomerse snack of als onderdeel van een picknick!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de spiering:

  • 750 gram spiering
  • 100 gram bloem
  • Zout naar smaak

Voor de saus:

  • 350 gram mayonaise
  • 1 dl citroensap
  • 1 eetlepel ansjovispasta
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 augurken fijngesneden
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Doe de bloem en wat zout in een grote papieren zak.
  • Voeg de gewassen en schoongemaakte spiering toe aan de zak en schud tot alle visjes bedekt zijn met bloem.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C.
  • Frituur de spiering in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat de gefrituurde spiering uitlekken op keukenpapier.

Voor de saus:

  • Roer de ansjovispasta door het citroensap.
  • Meng dit mengsel door de mayonaise.
  • Voeg de kappertjes en fijngesneden augurken toe.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Serveer de saus naast de gefrituurde spiering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past perfect bij de hartige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Snack / Vis
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Halal / Kosjer / Notenvrij
Feestdagen etc Picknick