Krokante Groenteloempia’s met Shii-take en Aspergetips
Deze krokante groenteloempia's met shii-take, aspergetips en pijnboompitten zijn een smaakvol vegetarisch hapje met een oosters tintje.
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 pak filobladerdeeg diepvries
- 2 dl olijffrituurolie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 sweetbites oranje minipaprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 100 g groene aspergetips
- 200 g shii-takes paddenstoelen
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Laat het filodeeg ongeveer 30 minuten ontdooien.
- Pel en snipper de knoflook.
- Veeg de shii-takes schoon en snijd in stukken.
- Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips en halveer ze.
- Maak de sweetbites schoon en snijd in lange repen.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok.
- Roerbak de knoflook, shii-takes, sweetbites en asperges 3 minuten.
- Voeg de pijnboompitten toe, breng op smaak met zout en peper en laat het mengsel op een bord afkoelen.
- Vouw de ontdooide filodeegvelletjes voorzichtig uit.
- Schep aan de zijkant van elk vel 1/10 deel van het groentemengsel.
- Vouw het deeg één keer om, bestrijk de zijkanten met water en vouw ze naar binnen.
- Rol verder op en plak het uiteinde vast met wat water.
- Verhit de frituurolie in de wok tot zeer heet.
- Frituur de loempia’s in twee porties in ca.
- 3 minuten goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met groene pesto of zoete chilisaus als frisse dip.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Riesling voor balans bij de gefrituurde smaken.
Voedingswaarden
Calories: 310 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 4 g