Krokante Groenteloempia’s met Shii-take en Aspergetips

Een rustieke oude houten tafel met goudbruine groenteloempia’s, gevuld met shii-take en aspergetips. De loempia’s liggen netjes op een bord, waarvan enkele zijn opengesneden om de vulling te tonen. Ernaast staat een kommetje dipsaus en verse kruiden als garnering.

Krokante Groenteloempia’s met Shii-take en Aspergetips

Deze krokante groenteloempia's met shii-take, aspergetips en pijnboompitten zijn een smaakvol vegetarisch hapje met een oosters tintje.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 pak filobladerdeeg diepvries
  • 2 dl olijffrituurolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 sweetbites oranje minipaprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g groene aspergetips
  • 200 g shii-takes paddenstoelen
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Laat het filodeeg ongeveer 30 minuten ontdooien.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Veeg de shii-takes schoon en snijd in stukken.
  • Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips en halveer ze.
  • Maak de sweetbites schoon en snijd in lange repen.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok.
  • Roerbak de knoflook, shii-takes, sweetbites en asperges 3 minuten.
  • Voeg de pijnboompitten toe, breng op smaak met zout en peper en laat het mengsel op een bord afkoelen.
  • Vouw de ontdooide filodeegvelletjes voorzichtig uit.
  • Schep aan de zijkant van elk vel 1/10 deel van het groentemengsel.
  • Vouw het deeg één keer om, bestrijk de zijkanten met water en vouw ze naar binnen.
  • Rol verder op en plak het uiteinde vast met wat water.
  • Verhit de frituurolie in de wok tot zeer heet.
  • Frituur de loempia’s in twee porties in ca.
  • 3 minuten goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met groene pesto of zoete chilisaus als frisse dip.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Riesling voor balans bij de gefrituurde smaken.
 

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 26 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Borrelhapjes / Groenten / Hapjes / Noten / Snack / Warme hapjes
Land van herkomst China
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch