Krokante pastinaakkoekjes uit de oven
Deze knapperige pastinaakkoekjes uit de oven zijn heerlijk als bijgerecht of gezonde snack en combineren aardse smaken met een frisse kruidigheid.
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 40 gr volkoren bloem
- 60 cl groentebouillon
- 300 gr pastinaak
- olijfolie
- Peper
- Zout
Instructies
- Was de pastinaak en snijd in schijfjes.
- Kook de pastinaak in de groentebouillon gaar in circa 20 minuten, voeg zonodig extra vocht toe.
- Pureer de pastinaak met het kookvocht tot een gladde massa.
- Strooi de bloem over de puree.
- Voeg het ei, peper, zout en de fijngehakte peterselie toe en meng goed.
- Vorm met natte handen koekjes van het mengsel.
- Leg de koekjes op een met olie ingevette bakplaat.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 200 °C tot ze goudbruin en krokant zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse yoghurt-muntsaus of een salade van rucola en tomaat. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de aardse smaak van pastinaak.
Serveer met een frisse yoghurt-muntsaus of een salade van rucola en tomaat. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de aardse smaak van pastinaak.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g