Krokante Perenbeignets met Vanillesuiker

Een rustieke houten tafel met goudbruine, krokante perenbeignets, bestrooid met vanillesuiker en poedersuiker. Ernaast liggen verse perenschijfjes en een schaaltje vanillesuiker.

Krokante Perenbeignets met Vanillesuiker

Deze heerlijke krokante perenbeignets met een vleugje vanille zijn perfect voor de feestdagen of als zoete traktatie bij de koffie.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • diep bord
  • schilmesje
  • Koekenpan of frituurpan
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 5 peren Doyenné du Comice
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 liter frituurolie
  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder de klokhuizen.
  • Strooi de vanillesuiker in een diep bord en wentel de perenparten erdoor.
  • Maak het beslag door de bloem, eieren, melk, bakpoeder en een snufje zout in een kom te mengen tot een glad beslag.
  • Verhit de frituurolie in een pan tot 180°C.
  • Haal de met vanillesuiker bedekte perenparten door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken.
  • Bak de beignets in porties goudbruin in circa 3-4 minuten per kant.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Serveertip:

Serveer de perenbeignets warm met een bolletje vanille-ijs of een klodder slagroom.

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past uitstekend bij deze perenbeignets.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Gebak
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Oud & Nieuw