Krokante rijstvelletjes met zoete aardappel en rodekoolsalade

Dit verbluffende voorgerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar verwent ook je smaakpapillen. De knapperige rijstvellen met zoete aardappel en rodekoolsalade zullen je gasten ongetwijfeld aangenaam verrassen!
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g zoete aardappelblokjes
  • 15 g koriander
  • 4 el natuurazijn
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 150 g gesneden rode kool
  • 2 limoenen
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml warm water
  • 1 el misopasta
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 2 rijstvellen
  • 1 tl witte sesamzaadjes

Instructies

  • Breng een ruime pan water aan de kook en kook de zoete aardappelblokjes gedurende 5 minuten.
  • Schep ze vervolgens uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Snijd ondertussen de koriander grof.
  • Meng in een grote kom de azijn, de helft van de basterdsuiker en de gesneden rode kool.
  • Masseer de rode kool kort met je handen, zodat het wat zachter wordt, en meng de koriander erdoor.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Bewaar de rodekoolsalade afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Boen de limoen, rasp de groene schil en pers het sap uit.
  • Snijd de rode peper en knoflook grof.
  • Maak een saus door de rest van de suiker te mengen met warm water, rode peper, knoflook, limoensap en miso in het hakmolentje van de staafmixer.
  • Mix met korte pulsen tot een gladde saus.
  • Schep de saus samen met de limoenrasp door de zoete aardappel.
  • Verhit de olie in een hapjespan tot 190 °C.
  • Knip de rijstvellen in kwarten.
  • Frituur ze een voor een enkele seconden tot ze luchtig en krokant zijn.
  • Haal ze met een hittebestendige tang uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de knapperige rijstvellen over de borden.
  • Schep de gemarineerde zoete aardappel erover en leg de rodekoolsalade in het midden.
  • Bestrooi het geheel met sesamzaadjes en serveer onmiddellijk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de zoete aardappelen en rodekoolsalade een dag van tevoren bereiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch
Feestdagen etc Kerst