Krokante Slibtongfilets met Frisse Ravigotesaus
Verwen jezelf met deze knapperige gefrituurde slibtongfilets, geserveerd met een frisse ravigotesaus. Dit klassieke Franse gerecht is perfect als hoofdgerecht voor een lichte zomerse maaltijd.
Equipment
- keukenpapier
- mes
Ingrediënten
- Voor de slibtong:
- 3 slibtongetjes
- 100 g bloem
- 100 g paneermeel
- 2 eiwitten
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Voor de ravigotesaus:
- 100 g mayonaise
- 25 g kappertjes
- 1 augurk
- 1 sjalot
- 1 eetlepel bieslook
- 1 eetlepel kervel
- 1 eetlepel peterselie
- 1 takje dragon
Instructies
- Fileer de slibtong en bestrooi de filets met peper en zout.
- Haal de filets eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit, en als laatste door het paneermeel.
- Verhit de frituurolie tot de juiste temperatuur en frituur de filets á la minute totdat ze goudbruin zijn.
- Giet de kappertjes af, knijp ze uit en hak ze fijn.
- Snijd de sjalot, augurk en kruiden ragfijn.
- Meng alle ingrediënten door de mayonaise en voeg wat kappertjesvocht toe.
- Breng de saus op smaak met peper, zout en een beetje mosterd.
- Serveer de gefrituurde filets met de ravigotesaus en garneer met een plukje kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Kies voor een droge witte wijn zoals een Chablis of Sauvignon Blanc, die de rijke smaken van de ravigotesaus aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 2 g