Kruidige Inmaakazijn met Specerijen
Een kruidige inmaakazijn boordevol specerijen zoals gember, kaneel en kruidnagel – perfect voor het inmaken van groenten of als smaakmaker in dressings.
Equipment
- kookpan
- Fles met goed afsluitbare dop
- Trechter
Ingrediënten
- 1 liter azijn
- Stukje gehakte gemberwortel
- Stukje gehakte foelie
- 6 kruidnagelen
- 6 laurierblaadjes
- 1 el mosterdzaad
- 5 cm pijpkaneel
- 1 el zwarte peperkorrels
- ½ el zout
Instructies
- Voeg 2 dl azijn toe aan een pan samen met de gember, foelie, kruidnagelen, laurierblaadjes, mosterdzaad, pijpkaneel, peperkorrels en zout.
- Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg de rest van de azijn toe en kook nog 3 minuten door.
- Zeef de azijn en giet deze met behulp van een trechter in een schone fles.
- Sluit de fles goed af en bewaar op een koele, donkere plaats.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gebruik deze kruidige azijn voor het inmaken van groenten, als basis voor vinaigrettes of als smaakmaker in sauzen.
Voedingswaarden
Calories: 3 kcal | koolhydraten: 0.2 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 0 g