Kruidige Kaasterrine met Tomatensaus

Een rustieke houten tafel met een frisse kaasterrine van ricotta, geitenkaas en kruiden, geserveerd met zelfgemaakte tomatensaus. De terrine is glad en romig, gegarneerd met verse bieslook en munt. Ernaast staan schaaltjes tomatensaus, tomaatblokjes en sprietjes bieslook.

Kruidige Kaasterrine met Tomatensaus

Frisse kaasterrine met ricotta, geitenkaas en kruiden, geserveerd met een zelfgemaakte tomatensaus.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
opstijven 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenmachine of staafmixer
  • Hoge ronde vorm
  • plasticfolie

Ingrediënten

  • 2 el crème fraîche
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 250 g geitenkaas
  • 4 el bieslook fijngesneden
  • 1-2 el munt fijngesneden
  • 1 dl olijfolie
  • 250 g ricotta
  • 3 tomaten
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Prak de ricotta en de geitenkaas fijn, vermeng ze en roer de crème fraîche erdoor.
  • Los de gelatineblaadjes met aanhangend water op zacht vuur op (laat niet koken) en roer ze door het kaasmengsel.
  • Roer er ook de bieslook en de munt door en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Schep het kaasmengsel in de vorm en strijk het glad.
  • Dek de vorm af met plasticfolie en laat de terrine in de koelkast minstens 4 uur opstijven.
  • Ontvel de tomaten (op 1/4 tomaat na) en verwijder de zaadjes.
  • Snijd het vruchtvlees klein en pureer het in een keukenmachine (of met een staafmixer).
  • Voeg al draaiend de olijfolie toe.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Snijd de achtergehouden 1/4 tomaat in kleine blokjes.
  • Stort de kaasterrine op een schaal, schep de tomatensaus eromheen en garneer met de tomaatblokjes, een toefje munt en sprietjes bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met geroosterd olijvenbrood.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas / Koude Hapjes / Voorgerechten
Land van herkomst Mediterraan