Kruidige Kaasterrine met Tomatensaus
Frisse kaasterrine met ricotta, geitenkaas en kruiden, geserveerd met een zelfgemaakte tomatensaus.
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
- Hoge ronde vorm
- plasticfolie
Ingrediënten
Instructies
- Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
- Prak de ricotta en de geitenkaas fijn, vermeng ze en roer de crème fraîche erdoor.
- Los de gelatineblaadjes met aanhangend water op zacht vuur op (laat niet koken) en roer ze door het kaasmengsel.
- Roer er ook de bieslook en de munt door en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Schep het kaasmengsel in de vorm en strijk het glad.
- Dek de vorm af met plasticfolie en laat de terrine in de koelkast minstens 4 uur opstijven.
- Ontvel de tomaten (op 1/4 tomaat na) en verwijder de zaadjes.
- Snijd het vruchtvlees klein en pureer het in een keukenmachine (of met een staafmixer).
- Voeg al draaiend de olijfolie toe.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Snijd de achtergehouden 1/4 tomaat in kleine blokjes.
- Stort de kaasterrine op een schaal, schep de tomatensaus eromheen en garneer met de tomaatblokjes, een toefje munt en sprietjes bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met geroosterd olijvenbrood.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 30 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g