Kruidige Paling Salade

Kruidige Paling Salade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelciderazijn biologisch
  • Versgemalen zwarte peper
  • 200 g palingfilet
  • 1 zakje verse bieslook 25 g
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • 1 rode appel bijvoorbeeld Elstar
  • 1 zakje ijsbergsla met peterselie 200 g

Instructies

  • Klop in een kom een vinaigrette van olijfolie, appelciderazijn, zout en peper naar smaak.
  • Snijd de palingfilet in lange, smalle reepjes.
  • Snijd de bieslooksprieten in stukken van 3 cm.
  • Pluk de steeltjes van de basilicum en scheur het blad grof.
  • Was de rode appel goed en snijd deze ongeschild in 4 parten.
  • Verwijder het klokhuis en snijd de parten vervolgens in dunne schijfjes.
  • Verdeel de ijsbergsla, bieslook, basilicum en appelschijfjes over vier borden.
  • Verdeel de reepjes paling over de salade.
  • Sprenkel de vinaigrette over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze salade met paling vraagt om een lichte en frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio. De delicate smaken van de salade worden mooi aangevuld door de fruitige tonen van de wijn, terwijl de frisse zuren zorgen voor een gebalanceerde combinatie

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij