Kruidige peren in een weckpot

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 1 stengel sereh citroengras
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 dl witte wijn
  • 4 eetlepels honing vloeibare
  • 4 eetlepels boter
  • 1 eetlepel vierseizoenenpeper versgemalen
  • 4 rijpe peren Conférence of Doyenne de Comice

Instructies

  • Vanillestokje en sereh in lengte halveren.
  • Kruidnagels in serehstukken steken.
  • Kaneelstokje doormidden breken.
  • In pannetje wijn met honing, boter en specerijen aan de kook brengen.
  • Vuur laag zetten en wijn ca. 10 minuten laten sudderen.
  • Intussen oven voorverwarmen op 160 ºC.
  • Peren schillen, steeltje laten zitten.
  • Peren elk (rechtop) in weckpotje zetten.
  • Wijn door (punt)zeef in maatbeker schenken.
  • Met puntje van mes merg uit vanillestokje schrapen, door wijn roeren.
  • Wijn over peren verdelen.
  • Weckpotten sluiten en in met bodem water gevulde braadslede of grote ovenschaal zetten.
  • Weckpotten op rooster in midden van oven schuiven en peren au bain-marie in ca. 30 minuten zacht laten worden.
  • Potten pas aan tafel openen, anders gaat het aroma verloren.
  • Serveren met crème fraîche waar zakje vanillesuiker doorheen geklopt is.

Voedingswaarden

Calories: 135 kcal | koolhydraten: 20 g | Vet: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch