Kruidige pompoenquiche met koriander

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • quichevorm (doorsnede 27 cm)

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen biologisch, ca. 800 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 9 bosuitjes in stukjes van 3 cm
  • eetlepel Indiase currypasta mild
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries,
  • ontdooid
  • 1 zakje verse koriander 15 g, fijngehakt

Instructies

  • Pompoen in plakken snijden, schil eraf snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees (ca. 500 g) in blokjes van ca. 1½ cm snijden.
  • In braadpan olie verhitten en pompoen ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Bosuitjes en currypasta toevoegen en geheel nog 1 minuut bakken.
  • Mengsel iets laten afkoelen.
  • In kom eieren met slagroom loskloppen.
  • Oven voorverwarmen op 225 °C. Quichevorm invetten.
  • Op een met bloem bestoven werkvlak plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot dunne ronde lap van ca. 30 cm.
  • Vorm bekleden met deeg.
  • Helft van koriander door pompoen scheppen.
  • Pompoen in vorm scheppen.
  • Eimengsel erover verdelen. Quiche 1 richel onder midden in oven in ca. 30 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Quiche uit oven nemen en 10 minuten laten staan.
  • Garneren met rest van koriander en lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Hartige taart
Land van herkomst Fusion
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch