Kruidige Runderhaas Hapjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg runderhaas

Villeroissaus:

  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • ½ liter kalfsfond
  • 40 g eidooier
  • ½ dl room
  • Zout
  • Peper
  • Ei
  • Paneermeel

Garnituur:

  • 160 g gekookte ham
  • Waterkers

Instructies

  • Snijd de runderhaas in blokjes van 4 cm.
  • Bestrooi ze met zout en peper en bak ze snel rondom in hete boter.
  • Laat ze daarna afkoelen.

Villeroissaus:

  • Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux.
  • Laat de roux op laag vuur 1 minuut garen en laat afkoelen.
  • Breng de kalfsfond aan de kook en giet deze al roerende op de roux.
  • Kook tot een dikke saus.
  • Meng de eidooier en de room, voeg dit toe aan de saus en laat het geheel niet meer koken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Laat het afkoelen.

Garnituur:

  • Breng de kalfsfond aan de kook en laat het reduceren tot 2/3.
  • Snijd de ham in julienne en voeg deze toe aan de gereduceerde saus.
  • Breng op smaak.

Attereau:

  • Rijg de stukjes runderhaas aan pennen.
  • Haal ze door de afgekoelde Villeroissaus en laat ze opstijven in de koeling.
  • Wentel ze door losgeklopt ei en daarna door paneermeel.

Afwerking:

  • Verwarm de hamsaus.
  • Frituur de attereau's in olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

  • Leg de kruidige runderhaas hapjes op borden en schep wat saus langs de zijkant.
  • Garneer met een takje waterkers.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais past goed bij deze kruidige runderhapjes, omdat ze het rijke vlees complementeren zonder te overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Hapjes