Kruidige Runderhaas Hapjes
Ingrediënten
- 1 kg runderhaas
Garnituur:
- 160 g gekookte ham
- Waterkers
Instructies
- Snijd de runderhaas in blokjes van 4 cm.
- Bestrooi ze met zout en peper en bak ze snel rondom in hete boter.
- Laat ze daarna afkoelen.
Villeroissaus:
- Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux.
- Laat de roux op laag vuur 1 minuut garen en laat afkoelen.
- Breng de kalfsfond aan de kook en giet deze al roerende op de roux.
- Kook tot een dikke saus.
- Meng de eidooier en de room, voeg dit toe aan de saus en laat het geheel niet meer koken.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Laat het afkoelen.
Garnituur:
- Breng de kalfsfond aan de kook en laat het reduceren tot 2/3.
- Snijd de ham in julienne en voeg deze toe aan de gereduceerde saus.
- Breng op smaak.
Attereau:
- Rijg de stukjes runderhaas aan pennen.
- Haal ze door de afgekoelde Villeroissaus en laat ze opstijven in de koeling.
- Wentel ze door losgeklopt ei en daarna door paneermeel.
Afwerking:
- Verwarm de hamsaus.
- Frituur de attereau's in olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren:
- Leg de kruidige runderhaas hapjes op borden en schep wat saus langs de zijkant.
- Garneer met een takje waterkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g