Kruidige Varkensschnitzel met Marsalasaus

Kruidige Varkensschnitzel met Marsalasaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 34 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkensschnitzels à 150 g
  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotten fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 ml Marsala wijn
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml slagroom
  • 1 el bloem
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
  • Kruid de varkensschnitzels met zout en peper.
  • Bak de schnitzels in de pan tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Haal ze uit de pan en houd warm.
  • Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan de pan en bak de sjalotten en knoflook tot ze zacht zijn.
  • Strooi de bloem over de sjalotten en knoflook en roer goed door.
  • Voeg de Marsala wijn toe en breng aan de kook, laat het 2 minuten inkoken.
  • Voeg de kippenbouillon, slagroom, oregano en tijm toe en laat de saus indikken, ongeveer 5-7 minuten.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Leg de schnitzels terug in de pan en laat ze nog 2 minuten sudderen in de saus.
  • Serveer de schnitzels met de saus eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bij dit gerecht past een volle rode wijn, zoals een Chianti.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 45 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Saus / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc Valentijnsdag / Verjaardag