Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 varkensschnitzels à 150 g
- 3 el olijfolie
- 2 sjalotten fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 200 ml Marsala wijn
- 200 ml kippenbouillon
- 100 ml slagroom
- 1 el bloem
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur.
- Kruid de varkensschnitzels met zout en peper.
- Bak de schnitzels in de pan tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.
- Haal ze uit de pan en houd warm.
- Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan de pan en bak de sjalotten en knoflook tot ze zacht zijn.
- Strooi de bloem over de sjalotten en knoflook en roer goed door.
- Voeg de Marsala wijn toe en breng aan de kook, laat het 2 minuten inkoken.
- Voeg de kippenbouillon, slagroom, oregano en tijm toe en laat de saus indikken, ongeveer 5-7 minuten.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Leg de schnitzels terug in de pan en laat ze nog 2 minuten sudderen in de saus.
- Serveer de schnitzels met de saus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een volle rode wijn, zoals een Chianti.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 45 g | Vet: 40 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g