Langoustine Bouillon met Witte en Groene Asperges

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 langoustinestaarten
  • 32 groene asperges
  • 32 witte asperges
  • 8 stengels citroengras
  • 4 liter gevogeltebouillon
  • Verse kervel
  • Truffel
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 1 ui
  • Olijfolie

Instructies

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Zet de schillen en onderstukken van de witte asperges op in de koude gevogeltebouillon en laat 30 minuten trekken.
  • Passeer de bouillon en reduceer tot de helft.
  • Breng op smaak.
  • Pel de schaal van de langoustinestaarten en snijd ze in 32 stukken.
  • Snijd de knoflook, ui en koriander fijn en marineer de langoustine hiermee in olijfolie gedurende 30 minuten.
  • Snijd van de asperges de koppen af op 3 cm.
  • Kook deze apart in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
  • Snijd het citroengras in 16 stukken.

Afwerking:

  • Laat de langoustine uitlekken op een zeef en vang de olie op.
  • Sauteer de langoustine in deze olie totdat ze krokant zijn.
  • Verwarm de witte en groene aspergepunten apart in boter.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Rijg aan het citroengras een stuk langoustine, een witte en groene aspergepunt, weer een stuk langoustine en opnieuw een witte en groene aspergepunt.
  • Snijd 16 plakken truffel.

Dresseren:

  • Leg de citroengras spiesjes op warme diepe borden.
  • Garneer met plakjes truffel en verse kervel.
  • Schenk aan tafel de hete bouillon over de ingrediënten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verfijnde Langoustine Bouillon met Witte en Groene Asperges!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Tussengerecht / Zeevruchten