Langoustine Bouillon met Witte en Groene Asperges
Ingrediënten
- 8 langoustinestaarten
- 32 groene asperges
- 32 witte asperges
- 8 stengels citroengras
- 4 liter gevogeltebouillon
- Verse kervel
- Truffel
- 4 teentjes knoflook
- 1 bosje koriander
- 1 ui
- Olijfolie
Instructies
- Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
- Zet de schillen en onderstukken van de witte asperges op in de koude gevogeltebouillon en laat 30 minuten trekken.
- Passeer de bouillon en reduceer tot de helft.
- Breng op smaak.
- Pel de schaal van de langoustinestaarten en snijd ze in 32 stukken.
- Snijd de knoflook, ui en koriander fijn en marineer de langoustine hiermee in olijfolie gedurende 30 minuten.
- Snijd van de asperges de koppen af op 3 cm.
- Kook deze apart in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn en spoel ze af met koud water.
- Snijd het citroengras in 16 stukken.
Afwerking:
- Laat de langoustine uitlekken op een zeef en vang de olie op.
- Sauteer de langoustine in deze olie totdat ze krokant zijn.
- Verwarm de witte en groene aspergepunten apart in boter.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Rijg aan het citroengras een stuk langoustine, een witte en groene aspergepunt, weer een stuk langoustine en opnieuw een witte en groene aspergepunt.
- Snijd 16 plakken truffel.
Dresseren:
- Leg de citroengras spiesjes op warme diepe borden.
- Garneer met plakjes truffel en verse kervel.
- Schenk aan tafel de hete bouillon over de ingrediënten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verfijnde Langoustine Bouillon met Witte en Groene Asperges!