Romige Lasagne met Spinazie en Gehakt
Een heerlijk lasagne met spinazie recept voor de hele familie! Deze gehakt spinazie lasagne is de perfecte combinatie van hartig gehakt, verse spinazie en een romige saus. Het is een klassiek vleesgerecht hoofdgerecht dat eenvoudig te bereiden is en garant staat voor een smakelijke avond.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 pakje béchamelsaus
- 400 g gehakt
- 100 g geraspte kaas
- knoflook
- lasagnevellen
- oregano
- peper
- 1 kg spinazie
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de lasagnevellen zo nodig voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Spoel de spinazie af, kook hem kort en laat de groente daarna zeer goed uitlekken en fijn hakken.
- Bak het gehakt rul in een pan en breng het op smaak met zout, peper, knoflook en oregano.
- Meng het gehakt met de uitgelekte spinazie.
- Verdeel een schepje béchamelsaus over de bodem van een ovenschaal.
- Leg er een lasagnevel op en bedek dit met een laagje van het gehakt-spinaziemengsel.
- Herhaal deze lagen tot de schaal is gevuld.
- Bestrooi de bovenste laag van de ovenschotel lasagne met de geraspte kaas.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht in ongeveer 30 minuten goudbruin.
- Serveer de romige lasagne direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer deze heerlijke lasagne met een frisse salade. Een eenvoudige salade van rucola, cherrytomaten en een lichte vinaigrette vormt een perfect contrast met de rijke smaken van het gerecht.Wijnadvies
Bij deze klassieke lasagne past een Italiaanse rode wijn met een zacht karakter, zoals een Merlot of een Chianti. Deze wijnen vullen de rijke smaken van het gehakt, de kaas en de spinazie goed aan.Voedingswaarden
Calories: 850 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 45 g | Vet: 45 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 8 g