Lasagne met Spinazie, Feta en Romige Yoghurt
Deze heerlijke vegetarische lasagne combineert romige feta en spinazie met een frisse yoghurtsaus en sappige tomaten. Een smaakvol en voedzaam gerecht!
Equipment
- Mengkommen
Ingrediënten
Lasagne:
- 450 g spinazie gekookt en uitgelekt
- 1 snufje nootmuskaat
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels yoghurt
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 ei
- 200 g feta verkruimeld
- 225 g lasagnebladen
Saus:
- 1,5 dl yoghurt
- 1 ei
- 3 eetlepels Parmezaan geraspt
- 3 tomaten in plakjes gesneden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de spinazie met nootmuskaat, peper, zout, yoghurt, knoflook, eierdooier en verkruimelde feta.
- Vet een ovenschaal in en leg om en om lagen spinaziemengsel en lasagnebladen.
- Eindig met een laag lasagnebladen.
- Meng de yoghurt met het losgeklopte ei en de helft van de Parmezaanse kaas.
- Schenk de saus over de lasagne en bedek met plakjes tomaat.
- Strooi de resterende kaas erover.
- Bak de lasagne 35 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse tomatensalade en knapperig stokbrood.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse Verdejo past perfect bij deze lasagne.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 22 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g