Lenteachtige Vegetarische Voorjaarssoep

Lenteachtige Vegetarische Voorjaarssoep

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bouillonblokjes
  • 3 puntpaprika’s in grove stukken
  • 3 selderijstengels in grove stukken
  • 3 tomaten in grove stukken
  • Handvol diepvrieserwten
  • ½ L water
  • Wolkje room optioneel per persoon

Instructies

  • Doe de tomaten, puntpaprika's, selderij, bouillonblokjes en water in een grote soeppan.
  • Breng aan de kook en laat 10-15 minuten koken.
  • Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep.
  • Voor een zachtere textuur kun je de soep zeven, maar het is ook heerlijk met alle vezels erin.
  • Voeg de diepvrieserwten toe en houd de soep warm tot de erwten zijn opgewarmd.
  • Serveer de soep in een bord of kom en voeg een wolkje room toe vlak voor het opdienen, indien gewenst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Grüner Veltliner.

 

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 2 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen