Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote soeppan
- mes
Ingrediënten
- 2 bouillonblokjes
- 3 puntpaprika’s in grove stukken
- 3 selderijstengels in grove stukken
- 3 tomaten in grove stukken
- Handvol diepvrieserwten
- ½ L water
- Wolkje room optioneel per persoon
Instructies
- Doe de tomaten, puntpaprika's, selderij, bouillonblokjes en water in een grote soeppan.
- Breng aan de kook en laat 10-15 minuten koken.
- Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep.
- Voor een zachtere textuur kun je de soep zeven, maar het is ook heerlijk met alle vezels erin.
- Voeg de diepvrieserwten toe en houd de soep warm tot de erwten zijn opgewarmd.
- Serveer de soep in een bord of kom en voeg een wolkje room toe vlak voor het opdienen, indien gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 2 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g