Lentesla met kwark en radijs

Een frisse lentesalade met knapperige kropsla, romige verkruimelde kwark en dun gesneden radijs, geserveerd in een witte keramische kom. De salade is besprenkeld met een lichte vinaigrette van olie, azijn en fijngehakte groene kruiden. Extra kruiden en radijsschijfjes zorgen voor een kleurrijke garnering. De rustieke houten tafel bevat een linnen servet, een vintage vork en een klein schaaltje met extra dressing. Zachte natuurlijke verlichting benadrukt de verse ingrediënten en hun levendige kleuren.

Lentesla met kwark en radijs

Frisse lentesalade met romige kwark en knapperige radijs.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Azijn
  • Groene kruiden fijngehakt
  • Kropsla
  • Magere kwark
  • Olie
  • Radijs

Instructies

  • Laat de kwark uitlekken in een doek in een vergiet.
  • Verkruimel de kwark.
  • Verdeel de kropsla in blaadjes, was en droog deze.
  • Doe de sla in een kom.
  • Maak een vinaigrette van olie en azijn.
  • Roer de kruiden door de vinaigrette.
  • Giet de vinaigrette over de sla.
  • Strooi de kwark over de sla.
  • Schep de sla enkele malen om.
  • Garneer met radijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Gebruik ook veldsla of ezelsoren voor deze salade.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch / Salade / Voorgerechten / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente