Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- Azijn
- Groene kruiden fijngehakt
- Kropsla
- Magere kwark
- Olie
- Radijs
Instructies
- Laat de kwark uitlekken in een doek in een vergiet.
- Verkruimel de kwark.
- Verdeel de kropsla in blaadjes, was en droog deze.
- Doe de sla in een kom.
- Maak een vinaigrette van olie en azijn.
- Roer de kruiden door de vinaigrette.
- Giet de vinaigrette over de sla.
- Strooi de kwark over de sla.
- Schep de sla enkele malen om.
- Garneer met radijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik ook veldsla of ezelsoren voor deze salade.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 3 g