Lever met rozijnen

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • casserole

Ingrediënten

  • Kalfslever
  • zout
  • peper
  • bloem
  • boter
  • mager gebraden spek
  • gefruit uitje
  • knoflook
  • een blaadje basilicum
  • laurierblad
  • restje rode wijn
  • paar lepels rozijnen
  • soja

Instructies

  • Snijd rauwe lever in reepjes, zout en peper licht en haal door de bloem.
  • Bakken op matig vuur in hete boter, slechts kort.
  • In casserole doen en alle bovenstaande ingrediënten [behalve de soja] toevoegen en de boter waarin gebakken werd.
  • Zachtjes laten stoven, hoogstens 20 minuten en op het laatst een scheutje soja erbij doen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Macaroni met kaas is er lekker bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kalfsvlees / Vlees / Zuidvruchten