Linzensoep met Citroen

Romige linzensoep met een frisse citroenschijf, gegarneerd met verse peterselie en zwarte peper, geserveerd met knapperig brood op een rustieke houten tafel.

Linzensoep met Citroen

Verfrissende linzensoep met citroen, rijk aan eiwitten en vezels. Perfect voor een voedzame Iftar.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Bouillon groente of kip
  • Citroensap
  • Kruiden komijn, kurkuma
  • Linzen rode of groene
  • Selderij
  • Ui
  • Wortel

Instructies

  • Fruit de ui, wortel en selderij.
  • Voeg de linzen, bouillon en kruiden toe.
  • Laat sudderen tot de linzen gaar zijn.
  • Voeg citroensap toe voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de soep warm met een schijfje citroen en een stuk brood.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 5 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Soep
Land van herkomst Midden Oosten
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch