Luchtig Koffie-ijs met Cantuccini
Equipment
- Hittebestendige kom
- Diepvriesbestendige koffiekopjes of glazen
Ingrediënten
- 4 eierdooiers of 2 cupjes gepasteuriseerd eigeel
- 100 g donkere basterdsuiker
- 100 ml afgekoelde espressokoffie
- 1 eetlepel koffielikeur
- 250 g mascarpone
- 12 Cantuccinikoekjes Italiaanse amandelkoekjes
Instructies
- Breng een flinke laag water aan de kook in een ruime pan.
- Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers (of gepasteuriseerd eigeel) samen met de basterdsuiker, afgekoelde espressokoffie en koffielikeur met een mixer tot een glad mengsel.
- Hang de kom boven de kokende waterpan (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt) en blijf het mengsel kloppen tot het dik en schuimig wordt, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
- Haal de kom uit de pan en laat het mengsel ongeveer 1 uur afkoelen.
- Klop de mascarpone los en schep het luchtig door het afgekoelde espresso-dooiermengsel.
- Verdeel het mengsel over de koffiekopjes of stevige glazen en zet ze 2 uur afgedekt in de diepvries om op te stijven.
- Serveer de luchtige koffie-ijsjes met de Cantuccinikoekjes apart als 'lepeltje' om mee te scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete Italiaanse dessertwijn zoals een Vin Santo past perfect bij dit luchtige koffie-ijs. De rijke smaken van de wijn vullen de koffie en mascarpone mooi aan, terwijl de Cantuccini een knapperige textuur toevoegen aan het geheel.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 8 g | Vet: 29 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 26 g