Luchtig Koffie-ijs met Cantuccini

Luchtig Koffie-ijs met Cantuccini

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hittebestendige kom
  • Diepvriesbestendige koffiekopjes of glazen

Ingrediënten

  • 4 eierdooiers of 2 cupjes gepasteuriseerd eigeel
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 100 ml afgekoelde espressokoffie
  • 1 eetlepel koffielikeur
  • 250 g mascarpone
  • 12 Cantuccinikoekjes Italiaanse amandelkoekjes

Instructies

  • Breng een flinke laag water aan de kook in een ruime pan.
  • Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers (of gepasteuriseerd eigeel) samen met de basterdsuiker, afgekoelde espressokoffie en koffielikeur met een mixer tot een glad mengsel.
  • Hang de kom boven de kokende waterpan (zorg ervoor dat de kom het water niet raakt) en blijf het mengsel kloppen tot het dik en schuimig wordt, dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
  • Haal de kom uit de pan en laat het mengsel ongeveer 1 uur afkoelen.
  • Klop de mascarpone los en schep het luchtig door het afgekoelde espresso-dooiermengsel.
  • Verdeel het mengsel over de koffiekopjes of stevige glazen en zet ze 2 uur afgedekt in de diepvries om op te stijven.
  • Serveer de luchtige koffie-ijsjes met de Cantuccinikoekjes apart als 'lepeltje' om mee te scheppen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete Italiaanse dessertwijn zoals een Vin Santo past perfect bij dit luchtige koffie-ijs. De rijke smaken van de wijn vullen de koffie en mascarpone mooi aan, terwijl de Cantuccini een knapperige textuur toevoegen aan het geheel.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 8 g | Vet: 29 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 26 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / IJs
Land van herkomst Italië