Macaronischotel met Varkenspoelet en Spek

Een rustieke foodfoto van een macaronischotel met stukjes varkenspoelet, spek en gesmolten kaas, geserveerd in een ovenschaal direct op een donkere houten tafel met macaroni, kaas en spek eromheen.

Macaronischotel met Varkenspoelet en Spek

Een makkelijke macaronischotel met varkenspoelet voor de hele familie! Een complete maaltijd met mals vlees, spek en paprika.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
!ndicatie € 4,00 per persoon (schatting)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gram Ontbijtspek
  • 50 gram Boter
  • 400 gram Varkenspoelet
  • 1 Gele paprika
  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • 1 Ui
  • 1 stukje Prei
  • 250 ml Water
  • naar smaak Maïzena
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Aroma
  • 500 gram Macaroni

Instructies

  • Snijd het spek in kleine blokjes en bak het uit in een pan.
  • Voeg de boter toe en laat deze bruinen.
  • Voeg het varkenspoelet toe en schroei het op hoog vuur dicht.
  • Was de paprika's, ui en prei en snijd ze in niet te kleine stukjes.
  • Voeg de gesneden groenten toe aan het vlees en laat alles met gesloten deksel circa 60 minuten stoven.
  • Giet driekwart van het water in de pan.
  • Los de maïzena op in het resterende water en voeg dit, al roerend, toe aan de pan als het vocht kookt.
  • Breng op smaak met zout, peper en aroma.
  • Kook intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat deze goed uitlekken.
  • Vermeng de saus met de macaroni.
  • Serveer met een frisse salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer deze stevige schotel met een frisse groene salade om de maaltijd compleet te maken.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een jonge Pinot Noir of een stevige rosé.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Pasta / Saus / Varkensvlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Herfst