Malse Varkensfilet met een Pikante Sambalsaus
Bereid deze malse varkensfilet met pikante saus. Een makkelijk, heerlijk en smaakvol gerecht. Perfect voor een koude avond.
Ingrediënten
- 1 kg Varkensfilet
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
- 8 eetlepels Olie
- 50 gram Boter
- 2 theelepels Uienpoeder
- 1 theelepel Knoflookzout
- 1 theelepel Laos
- 2 theelepels Sambal
- 4 eetlepels Pikante tomatenpuree
- 2 ½ dl Water
- 2 eetlepels Aardappelmeel
- naar smaak Ketjap benteng manis
Instructies
- Droog de varkensfilet met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper en zout.
- Dep het vlees na 10 minuten opnieuw droog en verhit de olie in een pan.
- Leg het vlees in de pan en keer het regelmatig om tot het rondom mooi van kleur is.
- Voeg dan de boter toe en draai de warmtebron laag.
- Maak een papje van het uienpoeder, knoflookzout, laos, sambal en de tomatenpuree.
- Verdun dit mengsel met 2 ½ dl water en giet het in de pan.
- Breng de vloeistof aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur circa 60 minuten sudderen.
- Keer het af en toe en voeg wat water toe als de saus te veel verdampt.
- Controleer na ongeveer 1 uur of het vlees gaar is door er met een vork in te prikken en het sap op te vangen.
- Is het vleessap grijs, dan is het vlees gaar.
- Neem het vlees uit de pan.
- Roer het aardappelmeel met wat water tot een glad papje en bind daarmee de saus.
- Proef de saus en voeg naar smaak ketjap, peper of zout toe.
- Snijd het vlees, na 5 tot 10 minuten afkoelen, in plakken en giet de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte rijst en een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde rosé of een fruitige, lichte rode wijn, zoals een jonge Gamay.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 10 g