Mangosoep met kwarkballetjes gevuld met marsepein

Mango-Kwarkballetjessoep met Marsepeinvulling

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de kwarkballetjes:

  • 30 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 250 gram uitgelekte kwark 20% vet
  • 1 ei
  • 130 gram gemalen geroosterd brood
  • 80 gram marsepein
  • 40 gram gemalen pistachenoten
  • 40 gram nougat

Voor de mangosoep:

  • 400 gram mangovruchtvlees
  • 100 gram suiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 200 ml passievruchtensap
  • 20 ml kokoslikeur

Voor de garnering:

  • 80 gram boter
  • 2 eetlepels suiker

Instructies

  • Klop de boter met de suiker tot een schuimig mengsel.
  • Voeg de uitgelekte kwark toe en roer goed door.
  • Meng het ei met de eidooier en voeg dit samen met het gemalen geroosterde brood toe aan de kwark.
  • Laat het mengsel 15 minuten rusten.
  • Meng de gemalen pistachenoten door de marsepein.
  • Snijd de nougat in kleine stukjes en meng deze door de marsepein.
  • Vorm 12 balletjes ter grootte van een hazelnoot.
  • Vorm uit het kwarkmengsel 12 ballen ter grootte van een golfbal en druk in elk balletje een marsepeinballetje.
  • Leg de kwarkballetjes in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en stoom ze op 90°C gedurende 10 minuten.
  • Pureer ondertussen het mangovruchtvlees met 100 gram suiker, vanillemerg, passievruchtensap en kokoslikeur met een staafmixer.
  • Voeg meer passievruchtensap toe naar smaak.
  • Voor de garnering smelt je de boter met de suiker in een pan.
  • Voeg de kruimels toe en laat lichtbruin worden.
  • Rol de kwarkballetjes door de kruimels.
  • Schenk de mangosoep in diepe borden en leg de kwarkballetjes erin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verrukkelijke Mango-Kwarkballetjessoep met Marsepeinvulling, eventueel gegarneerd met geschaafde chocolade!

Wijnadvies:

Een frisse dessertwijn zoals een late harvest riesling vormt een goede match met de zoete en fruitige smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 50 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm