Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de kwarkballetjes:
- 30 gram boter
- 50 gram suiker
- 250 gram uitgelekte kwark 20% vet
- 1 ei
- 130 gram gemalen geroosterd brood
- 80 gram marsepein
- 40 gram gemalen pistachenoten
- 40 gram nougat
Voor de mangosoep:
- 400 gram mangovruchtvlees
- 100 gram suiker
- Merg van 1 vanillestokje
- 200 ml passievruchtensap
- 20 ml kokoslikeur
Voor de garnering:
- 80 gram boter
- 2 eetlepels suiker
Instructies
- Klop de boter met de suiker tot een schuimig mengsel.
- Voeg de uitgelekte kwark toe en roer goed door.
- Meng het ei met de eidooier en voeg dit samen met het gemalen geroosterde brood toe aan de kwark.
- Laat het mengsel 15 minuten rusten.
- Meng de gemalen pistachenoten door de marsepein.
- Snijd de nougat in kleine stukjes en meng deze door de marsepein.
- Vorm 12 balletjes ter grootte van een hazelnoot.
- Vorm uit het kwarkmengsel 12 ballen ter grootte van een golfbal en druk in elk balletje een marsepeinballetje.
- Leg de kwarkballetjes in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en stoom ze op 90°C gedurende 10 minuten.
- Pureer ondertussen het mangovruchtvlees met 100 gram suiker, vanillemerg, passievruchtensap en kokoslikeur met een staafmixer.
- Voeg meer passievruchtensap toe naar smaak.
- Voor de garnering smelt je de boter met de suiker in een pan.
- Voeg de kruimels toe en laat lichtbruin worden.
- Rol de kwarkballetjes door de kruimels.
- Schenk de mangosoep in diepe borden en leg de kwarkballetjes erin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verrukkelijke Mango-Kwarkballetjessoep met Marsepeinvulling, eventueel gegarneerd met geschaafde chocolade!
Wijnadvies:
Een frisse dessertwijn zoals een late harvest riesling vormt een goede match met de zoete en fruitige smaken van dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 10 g | Vet: 28 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 50 g