Marokkaanse Gehaktballetjes met Venkeldip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Alpro® Soya Fijngehakt
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 Spaanse peper fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ½ bos verse koriander fijngehakt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ citroen sap
  • 4 tortilla’s
  • 3 el Alpro® Soya Yoghurtvariatie Naturel
  • 1 venkelknol
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de knoflook, Spaanse peper, koriander, kikkererwten, komijn- en paprikapoeder, citroensap, en zout met een staafmixer (niet te fijn).
  • Voeg het Alpro® Soya Fijngehakt toe aan dit mengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd lange stroken van de tortilla’s.
  • Maak balletjes van het mengsel met een ijsbolletjestang of lepel en wikkel ze in de stroken tortilla.
  • Zet ze vast met een cocktailprikker.
  • Bak de balletjes 10 minuten in de oven.
  • Snipper ondertussen de venkel fijn en voeg deze toe aan de Alpro® Soya Yoghurtvariatie.
  • Breng de dip op smaak met zout en peper.
  • Serveer de Marokkaanse gehaktballetjes met de venkeldip als borrelhapje of snack.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 3 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vleesvervangers / Warme hapjes
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch