Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 225 gr kristalsuiker
- 6 eidooiers
- ½ dl Marsala Italiaanse dessertwijn
- 3 dl crème fraîche
- 1 ½ dl Griekse yoghurt
- 75 gr amaretti Italiaanse bitterkoekjes, verkruimeld
Instructies
- Week het vanillestokje 5 minuten in warm water.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Verwarm het vanillemerg samen met suiker en 1 dl water zachtjes tot de suiker is opgelost.
- Laat de siroop op hoog vuur nog 2 of 3 keer koken en zeef deze.
- Klop de eidooiers met Marsala los.
- Voeg al kloppende de siroop in een dun straaltje toe.
- Klop nog 6-8 minuten door totdat het volume is verdubbeld en het mengsel dik en schuimig
- is. Laat het iets afkoelen.
- Klop de crème fraîche lobbig.
- Spatel het eidooier mengsel, yoghurt en verkruimelde amaretti voorzichtig door de lobbig
- geklopte crème fraîche.
- Doe het mengsel in een plastic bak en laat het 4 uur bevriezen.
- Schep met een ijsschep bolletjes van de parfait.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de ijsbolletjes in coupes met gepocheerde vruchten en gekarameliseerde koekjes.